Изгледаше како обичен ден на плажа, а потоа природата создаде спектакл кој ретко се гледа (ВИДЕО)

Забавата на брановите е една од најинтересните работи. Децата како и возрасните уживаат да чекаат бранови, а најмногу сакаат да се фрлаат во нив во моментот кога бранот ќе им се приближи. Оваа плажа е многу блиску до голема карпа, така што на почетокот не можете да го видите отвореното море.

Нема бранови, а повеќе личи на лагуна, но почекајте неколку секунди за да видите нешто неверојатно. На плажата Playa Puerto Nuevo во Вега Баја, Порторико, мештаните ја зазедоа оваа посебна позиција за да видат нешто многу возбудливо, но и опасно.

Зад оваа голема карпа е отворено море, а во овој момент брановите удираат во карпата и водата почнува да се излева над неа. Интересниот дел од ова видео започнува во 0:08, а најдобриот дел доаѓа во 0:33, кога најголемиот бран удира во карпата и водата се издигнува високо во воздухот и почнува да се излева над карпата.

Изгледа овие луѓе се навикнати на овој феномен бидејќи не се исплашени и уживаат во моментот.

Природата е навистина чудо и ова е една од многуте нешта во кои човек може да ужива, објави порталот „Virealno.com“.Оваа

неверојатна сцена погледнете ја самите во видеото подолу: