ВИДЕО: Тигрица роди безживотно младенче – работниците останаа запрепастени од нејзината реакција

Кога станува збор за животните, постојат бројни начини на раѓање кои се развиле низ еволуцијата. Некои од нив, како што е случајот со кучињата и мачките, ни се познати, но кога се работи за животни како тигрите, ситуацијата е малку поинаква.

Оваа тигрица родила младенче во зоолошката градина во Австралија, каде работниците ја набљудувале. Во видеото можете да видите како Кејтлин раѓа две машки младенчиња.

За време на породувањето многу е важно да се осигура безбедноста на мајката, па работниците следеле дали се оди според планот. Кога ќе го роди своето прво младенче, можете да видите слој од слуз околу него, кој треба да му помогне на младенчето да дише, а мајката подоцна ја отстранува таа слуз од него.

После тоа, наместо да се одмори, Кејтлин имала повеќе работа. Таа раѓаше уште едно младенче, кое веќе ги мрдаше нозете пред да излезе од утробата.

Погледнете што се случува по раѓањето на тигарот: