ВИДЕО: Се криела под еден тон шминка седум години, а потоа јавно на телевизија открила голема тајна!

Во денешниот свет, многу впечатоци за луѓето се создаваат врз основа на нивниот изглед. Но, вистинската вистина е дека никој не е онака како што изгледа или бојата на својата кожа – сите ние сме многу повеќе од тоа.

19-годишната Мараја изгледа како секоја друга тинејџерка, но веќе 7 години крие важна тајна од своите пријатели, која ја знаат само нејзините најблиски членови на семејството.

Имено, таа се плаши дека луѓето ќе ја мразат бидејќи е сосема поинаква без тоните шминка што вообичаено ги носи. Причината за тоа е кожна болест поради која делови од неговото лице се со различна боја од неговата природна боја. Таа има голема желба да ги охрабри сите луѓе со ова нарушување наречено витилиго и да докаже дека се исто толку убави без разлика.

Првпат забележала мали дамки на телото кога имала 11 години, а потоа почнале да се шират. Кога отишла на лекар, добила дијагноза. Со текот на времето, таа стануваше сè понесигурна во себе. Се шминкаше многу, не дозволуваше луѓето да ја гушкаат од страв да не ја збркаат и постојано се гледаше во себе.

Во еден момент таа само реши да зборува за своите стравови и да започне нов живот. Погледнете го нејзиното јавно признание. Како што вели и самата, почнува да се чувствува поудобно во сопствената кожа.

Зарем Мараја не е храбра девојка? Драго ни е што таа конечно проговори за ова и се надеваме дека инспирира многумина