Човек на кајак успеа да сними прекрасен бел кит, а потоа се случи нешто интересно (ВИДЕО)

Норвежанецот Јоаким Ларсен бил на својот кајак кога во близина видел прекрасен белуга кит.

Китот дошол да го поздрави, а се чини дека особено го интересирала GoPro камерата која накратко ја украл од кајакарот кога ја потопил во вода.

Китот му ја украл камерата која потоа паднала на дното на морето, но веднаш потоа ја зел и му ја вратил на сопственикот.

Камерата е водоотпорна па го снимила овој интересен настан. Мора да го гледате ова!