Таткото имал само една желба пред смртта, ќе ви се скрши срцето кога ќе видите што му направиле ќерките (ВИДЕО)

Терминалниот стадиум на ракот е тешка работа за пациентот, но и за сите негови роднини. Но, за Вили од Охајо беше уште потешко, бидејќи неговите ќерки, од кои точно седум, сметаа на него.

Неговата сопруга Шерил рече дека неговата најголема желба е да ги однеси девојките по патеката до олтарот. Ќерките знаеле за желбата на нивниот татко и во 2017 година решиле да ја исполнат, пред да биде предоцна.

Му рекоа на таткото дека Емили која е мажена ќе ги обнови заветите, а другите ќерки ќе бидат деверици. Она што не му рекоа е дека секоја девојка ќе облече венчаница, во која ќе оди по патеката со нејзиниот татко.

Семејството имаше многу малку време да го спроведе планот. Им помогнале многу локални жители, вклучувајќи фотограф, болничар и многу други. Сите се организираа за да го постигнат овој прекрасен чин. Таткото не можел да поверува кога сите седум ќерки почнале да излегуваат, облечени во венчаници.

Церемонијата во семејниот двор беше убав начин да се почитуваат желбите на Вили Шелтон. Нивниот татко почина само две недели подоцна, на 16 октомври.„Тој ќе биде со нив засекогаш“, рекла мајката Шерил.

Девојките направија медалјони во форма на срце, во кои поставија фотографии со својот татко.