Нејзиниот мобилен телефон заѕвони, а повикот и го скрши срцето

Нејзиниот мобилен телефон заѕвони, а повикот од сопругот на нејзината најдобра пријателка и го скрши срцето и засекогаш и го промени животот. Мелиса Дејвис мина низ тежок период во животот кој го одбележа едно прашање – зошто? Денеска ви ја пренесуваме нејзината приказна објавена од порталот Lovewhatmatters.com .

Мелиса се отвори за своето искуство, почнувајќи со зборовите: „Бев во мојот плакар (местото каде што одам кога работите стануваат тешки), свитканa во топка во солзи. Тоа не беа само солзи и липања, тоа беше звук за кој не знаев дека може да дојде од мене. Изгубив секаква контрола над моите мисли, чувства и тело. Еден збор постојано му поминуваше низ главата и ме мачеше „зошто?“

Дотогаш Мелиса имаше многу добар живот. Таа штотуку ја роди втората ќерка и беше многу среќна. Нејзината најстара ќерка наполни три години, а таа уживаше во мајчинството. Секогаш се ставаше на последно место само за да и бидат добро децата. Готвеше, чистеше, го бодреше сопругот и однадвор се изгледаше совршено, а сето тоа го сакаше, нејзините денови имаа „цел“.

Во исто време, таа беше тренер на детски фудбалски тим, иако малку знаеше за фудбалот, но сепак уживаше. Еден ден возела низ улиците до играта на нејзината 3-годишна ќерка. Со себе го носела и своето бебе бидејќи нејзиниот сопруг многу често бил на службени патувања. Тогаш нејзиниот мобилен телефон заѕвони. Видела дека и се јавува сопругот на нејзината најдобра пријателка, што ја изненадило бидејќи тој никогаш не и се јавува.

Со таа покана, нејзиниот живот се промени. Мајката напишала: „Ми кажа дека нашол пораки меѓу неа и мојот сопруг на мобилниот телефон на неговата сопруга. Рацете почнаа да ми се потат. Тој го опиша она што го виде доволно детално за да разберам за што зборува. Се чувствував како стомакот да ми се крева во грлото. Го прекинав повикот и тивко плачев зад моите очила.

Бев во шок, се чувствував како да сум во аквариум и гледам надвор. Можев да ги видам работите, но тие беа матни, можев да слушам зборови, но тие беа пригушени“. Мајката едвај го преживеала натпреварот на својата ќерка. Подоцна ги спакувала своите девојчиња и по 9 часа возење отишле кај баба. Мелиса била целосно скршена и не можела да функционира. Беше во шок и под стрес. Престанала да произведува млеко, така што не можела ни да ја дои својата ќеркичка. Плачеше и се чувствуваше валкано.

Таа сподели: „Требаше да се смирам. Се туширав десет или дванаесет пати на ден. Не можев да се исчистам. И не можев да одговорам „зошто?“ Кога се вратила дома, дознала дека измамата не била со една личност, туку со „толку од нив што не можела ни да ги изброи сите“. „Целосно се изолирав, многу мои пријатели беа вклучени во тоа и не можев да верувам никому. Бев сама“, признала таа. Во еден момент дури размислувала да си го одземе животот и не можела да одговори на прашањето „зошто?

„Да, ми даваше изговори и се обидуваше да се оправда, но имаше некакво подлабоко „зошто“, позначајно „зошто?““, додаде таа. Нивниот брак не преживеа. Деновите се претворија во години, а вознемиреноста полека исчезнуваше. Но, прашањето не исчезна. „Го молев Бог да ми каже зошто се случи, мораше да има поголема причина, не можев да ја разберам. Чувствував дека треба да направам нешто значајно, нешто што сè уште не го разбирам. И тогаш се случи“, продолжи Мелиса.

Неколку нејзини пријатели минувале низ слична ситуација, а Мелиса била покрај нив и им помагала – таму ја нашла својата цел. „Тоа беше тоа, моја убавина од пепелта Решив да најдам начин сите луѓе кои се борат со брачна измама да добијат некаква помош. Имав долг список на причини зошто не барав помош за себе. Бев премногу депресивна, бев самохрана мајка без приходи, бев презафатена, се плашев другите да не видат дека одам на терапија…

Бидејќи не побарав помош веднаш, ми требаше многу повеќе за да закрепнам. Никому не би ја посакал таа судбина“. По многу штедење и планирање, Мелиса отвори страница за поддршка „По аферата“ преку која им пружи бесплатна помош на сите луѓе кои доживеале брачно неверство.
Сфатила дека може да им го даде на другите она по што и самата копнеела пред години – некој да и помогне да заздрави.

„Сакав, не, требаше да го направам тоа за другите. Тоа беше „зошто“. Мојот сајт е дизајниран да го прави токму тоа. На сите им помага, каде и да се, без разлика на околностите. Секој може да добие помош, никого не одвраќаме Тоа е тоа, убавина од пепел, тоа е мојата приказна“