ВИДЕО: Жена тврди дека другите мајки ја oзборуваат затоа што изгледа премногу добро во детскиот парк

МАЈКАТА Рози, попозната на TikTok како @rosapicosa, откри дека била засрамена од другите мајки откако се појавила во детскиот парк и изгледала уредно. Таа на една популарна социјална мрежа сподели дека после таа ситуација се чувствува ужасно. „Моите средношколски инстинкти за преживување ми рекоа да држам дистанца.

Но, мојот син, без инстинкт за преживување, скокна веднаш во нив. Додека се движев кон него, слушнав една мајка како вели: „Ох, убаво изгледаш,но не ми се допаѓаш“. Другите мајки се смееја на тоа“, се сеќава таа. Се прашуваше дали дошла на игралиштето премногу дотерана. И дали тоа што си дома со дете значи дека не треба да се дотеруваш?

„Подготвувањето наутро ми помага ментално да се подготвам за тој ден. И ми ги исполнува утрата со цел“, заклучи таа. Многу мајки во делот за коментари и даваат до знаење дека не направила ништо лошо и дека не треба да се срами што се држи за себе. „Тие покажаа несигурност, а не вие. Изгледаш неверојатно“, напиша една жена.

„Никогаш не треба да се занемарувате себеси за да направите другите да се чувствуваат добро“, рекол друг.

„Да се ​​подготвувам секој ден ме прави да се чувствувам добро. Носам што сакам, ставам кармин на усните и малку парфем и се чувствувам како главен лик“, додава третиот.

@rosapicosa I couldn’t begin to list all the positive change this has brought to my daily routine! #getdressed #SAHM #momsoftiktok #momtok #cleantok ♬ Stories 2 – Danilo Stankovic