Пожарникари, во куќата зафатена со пожар, пронајдоја куче како со своето тело штити 4 мачиња (ВИДЕО)

Кучето Лав е официјално најсаканиот херој досега, бидејќи кутрето направи такво неверојатно нешто. Кога се запалил домот на неговите сопственици во Мелбурн, Австралија, семејството брзо ја напуштило куќата неповредено со едно од нивните кучиња, но Леа ја немало никаде, пренесува joоле Дог.

Ги повикаа пожарникарите кои влегоа внатре да го бараат Лео и сцената што ја најдоа беше прекрасна и многу храбра! Лео лежел над 4 мачиња, штитејќи ги од пожар. Тој бил во бесознание, но успеале да ги спасат и безбедно да ги извлечат од запалената куќа.

На Лео веднаш му дадоа кислород и веднаш штом се освести, првото нешто што направи беше да ги лиже и да ги гали неговите пријатели мачиња!

Погледнете го видеото