Наредени група затвореници: Она што потоа го направија е неверојатно!

Затвор на Филипините најде нов начин да го промени начинот на размислување и да ги едуцира затворениците.

Наместо тешки казни и изолација, тие се одлучија за часови по танц!

Она што беше планирано како едноставен експеримент се покажа како вистински успех.

Во видеото подолу можете да ја погледнете кореографијата на затворениците до големиот хит на Мајкл Џексон…

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: