Камерите снимија се: Наставничката го спасила животот на својот ученик кој почнал да се гуши

Наставничка го спасила животот на својот ученик која почнал да се гуши од капачето од шише со вода и се обратил кај неа за помош. Џенис Џенкинс е наставничка во трето одделение во училиштето „Ист Оринџ“ во Њу Џерси. Неодамна, еден од нејзините ученици, Роберт Стонакер, почнал да се гуши од капачето од шишето со вода додека седел на своето биро.

Се обидуваше да го отвори шишето со устата, а капачето му се заглави во грлото. Го стисна шишето со забите и капачето се спушти низ грлото
„Кога се обиде со забите… го стисна [шишето со вода] и потоа капачето му се спушти низ грлото“, рече Џенис. „Тој испаничи, се обиде да оди до мијалникот и да го исплука, а потоа истрча кон мене и јас тргнав во акција“.

Таа продолжи: „Само продолжив и реков: „Во ред, му треба мојата помош, дозволете ми да ви помогнам“. И веднаш тргнав во акција врз основа на мојот тренинг“. Фала богу Џенис неодамна отиде на курс за прва помош, па информациите и беа свежи во умот. Откако заврши страшниот инцидент, Џенис одвои една минута за да види дали сите останати во класот се добро.

„Одвоив еден момент, погледнав, го погледнав мојот клас, се уверив дека сите се добро и потоа, се разбира, го однесов Роберт да се види со медицинската сестра“, рече таа. Родителите ѝ се заблагодаруваат на наставничката Подоцна, кога Џенис го виде видеото на кое таа го изведува Хајмлих на Роберт, таа рече:

„Откако го гледав, реков: „О, ова навистина се случи“, рече Џенис. Станав многу емотивен“. Роберт и неговото семејство се толку благодарни на Џенис за нејзините херојски дејствија што му го спасија животот на Роберт.

Бог да ги благослови наставниците за се што прават за да ги едуцираат и заштитат нашите деца.
Погледнете го видеото од настанот и споделете со вашите пријатели: