20-годишник ја искарал мајката за да си го замолчи бебето кое почнало да плаче: Татко му го слушнал и му одржал лекција!

Децата можат да пораснат и на крајот да се иселат од куќата. Но, работата на родителите никогаш не завршува. И без разлика колку години имаат, на нашите деца понекогаш им треба збор за да ги разбуди. Тоа беше случај кога 20-годишен син рече дека би сакал мајката да го „замолчи тоа“ откако нејзиното бебе почнало да плаче. За среќа, тато го слушна и набрзо му одржа лекција. Мајката Луси Хатами излегла на појадок во ресторанот со своето 8-месечно бебе.

Сè одеше одлично додека бебето не заплака. Луси се обидувала да го смири синот кога го слушнала 20-годишниот на соседната маса како вели: „Барем замолчете го.

Тато го слушна
Пред изненадената мајка да има време да реагира, таткото на 20-годишникот му пришол и му удрил шлаканица позади уши. Тато не се двоумеше да му одржи лекција на својот син: „Дали мислиш дека беше совршен? Беше вистинско мало детиште. Сега престани да се однесуваш така, оди кај таа жена, извини ѝ се и понуди да и платиш појадок затоа што очигледно има полни раце работа“.

Синот го направи токму тоа. Младиот човек го помина остатокот од своето време во ресторанот делувајќи како личниот келнер на Луси. Искуството го споделила на Фејсбук и напишала: „Благодарам на таткото кој се уште се сеќава како е да се биде родител на дете после 20 долги години“.

Ова е одличен потсетник дека не е важно колку години има човекот ако има родител кој знае како да реагира во вистинската ситуација и безобразно дете да научи лекција.