Беше последен на трката и стадионот му се смееше, а потоа се случи чудо што му го промени животот!

Никогаш не треба да се откажувате во спортот, но и во животот. Бидејќи се додека се борите, имате шанса да победите, ако се откажете, веќе сте изгубиле.

Овој спортист го покажа тоа. Американскиот тркач на средни патеки Дејвид Ватл го освои златниот медал на 800 метри на Олимписките игри во Минхен трчајќи ја најдобрата трка во својот живот.

Тоа се случи во 1972 година и таа трка влезе во историјата на атлетиката. Ватл беше аутсајдер, бидејќи никогаш не освоил медал во својата професионална кариера пред или оттогаш (Тој беше шампион на колеџ). За време на трката тој беше последен цело време мислејќи само да стигне до целта без разлика на се.

А потоа по 500 метри нешто пукна во него, почна побрзо да трча и да ги обиколува своите ривали. На крајот стигна прв пред фаворитот Евгениј Арзанов од СССР за неверојатни 0,03 секунди.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: