Тој бил во тракторот и не слушнал како хеликоптерот паѓа врз него, но се случи чудо

Младиот човек бил во тракторот и поради слушалките во ушите не слушнал дека хеликоптерот паѓа врз него. Меѓутоа, се случи чудо. Логан Шнајдер возел трактор низ овоштарник кога се случил застрашувачкиот инцидент. 19-годишниот Логан носел слушалки за поништување на бучавата додека хеликоптерот паднал врз неговиот трактор. „Го кренав погледот и тогаш го видов тоа“, рече тој.

„Штом видов дека падна врз мене, реков: „О не, ова ќе ме погоди“. Логан беше закачен на воланот, хеликоптерот беше до него. Младиот човек се ослободил, а потоа помогнал да го спаси 39-годишниот пилот кој висел наопаку во ременот. Тој рече дека го слушнал пилотот како вреска и дека насекаде има оган. Кори Џонсон, пилотот, беше единствената личност во хеликоптерот. Пожарникарите пронашле во пламен трактор и хеликоптер.

Фала му на Бога и Логан и Кори беа добро и поминаа со само неколку гребнатинки. Тие се пренесени во болница со повреди кои не се опасни по живот. Логан неодамна заврши средно училиште и сака да стане пилот во иднина. Тој рече дека по инцидентот неговиот сон останува непроменет.

„Сè уште сакам да бидам пилот“, рече тој. „Се чувствувам како секогаш да имам некој кој се грижи за мене; Господ ме чува, ме штити. И никогаш не знаеш кога може да биде твојот последен момент“.