Затвореник со години чувал куче во затвор: Видеото од нивната разделба расплака милиони

„Castaways“ е документарна серија која ја следи успешната програма за рехабилитација на затворениците кои тренираат несакани кучиња, кои се даваат на посвојување.

Со текот на времето, се создава посебна врска помеѓу затворениците и кучињата, што доведува и до промена на самиот карактер на човекот и животните.

Резултатите често ги менуваат животите на затвореникот, кучето и идниот сопственик.

Но, на секоја среќа и доаѓа крајот, па кучињата повторно ги напуштаат новите пријатели, а како изгледа тој момент погледнете во продолжение: