ВИДЕО: Учениците го мразеа строгиот професор по математика, а потоа неговиот таен живот целосно ги шокираше!

Џим О’Конор е наставник по математика во St. Френсис. Не бил многу популарен меѓу студентите бидејќи го сметале за строг и бесчувствителен.
Дури и О’Конор признал дека не му е училишна забава. Тогаш средношколец, Пет МекГолдрик, кој исто така не го сакаше својот професор, ја откри неговата друга страна и неговиот таен живот.

Всушност, додека МекГолдрик помагаше да се организира доброволно дарување крв за Детската болница во Лос Анџелес, болничкиот персонал се собра околу него и сите го прашуваа за неговиот професор, зборувајќи за него како благородна и хумана личност. На младиот човек навистина немаше многу смисла што бесчувствителниот професор во болницата се сметаше за добротвор додека не виде плоча со имињата на оние кои даруваа најмногу крв.

Таму го видел името на својот професор Џим О’Конор. Излегува дека бесчувствителниот професор по математика дарувал рекордна количина крв. Но, тоа не беше се. 20 години, три дена во неделата, О’Конор одел во болница за да им помогне на новороденчињата чии родители биле спречени да присуствуваат.

Ученикот останал во потполно неверување кога сфатил дека зад студената „фасада“ на неговиот професор по математика стои најљубезниот и најчувствителниот човек што го познаваат.