Мајката и нејзините две ќерки завршиле на улица, а потоа се појавила полицајка

Откако повеќе не можела да ја плати киријата, мајката и нејзините две ќерки завршиле на улица. Живееле во автомобил, а потоа на вратата им тропнала полицајка. Времињата станаа тешки за Ерин Харисон и таа се најде со две близначки, без дом. Некое време се чинеше дека нивните животи никогаш нема да се подобрат.

Четири години Харисон работеше во Мекдоналдс и истовремено ги одгледа своите две ќерки. Кога сопственикот ја подигнал киријата, Ерин повеќе не можела да ја плаќа киријата на нејзиниот дом. Потоа се нашла на улица со двете ќерки. Наскоро не можела да плати ниту хотел, па живеела во автомобил со своите ќерки.

Наместо да ги возат ќерките дома после училиште, тие останувале во автомобилот. Тогаш се појавила полицајката Хедер Колке која и тропнала на прозорецот. Харисон ја фатила паника бидејќи се плашела за своите ќерки. Харисон потоа го прашала полицаецот дали е во ред таа и нејзините ќерки да спијат во автомобилот на училишниот паркинг. Колке беше шокирана. Таа само сакаше да му помогне на семејството кое плачеше во автомобилот. Сега знаеше каква е нивната приказна.

Колке дејствуваше веднаш. Таа на Фејсбук ја објави ситуацијата на семејството Харисон. Луѓето брзо почнаа да донираат пари за да може семејството да плати за хотелска соба додека не застанат на нозе. Таа вечер, Колке им најде удобна соба каде што можеа да преноќат. Во исто време се собраа доволно пари за да може да се остане таму некое време. Во текот на следните неколку дена, таа се пријавила во семејството Харисон за да види како се. Тогаш дознала дека се ближи роденденот на девојката. Таа отишла во полициска станица и им организирала мала прослава.

Како што се ширеше приказната на Харисон, сопственикот на мал бизнис, Еди Азрем, слушна за нив. Решил да им помогне со парична донација, а во исто време ги повикал и другите сопственици на бизниси да го сторат истото. За неколку дена, Азрем собра над 2.500 долари за Харисон и нејзините ќерки. Наскоро, Харисон успеа да најде нов дом за своето семејство.

Сега семејството Харисон е повторно безбедно благодарение на љубезноста на полицаецот Колка и заедницата на прекрасни луѓе.