Математика: Кое е точното решение?

Математичката загатка предизвика многу маки. Задачата по математика стана вирална на социјалните мрежи откако беше објавена на популарниот канал на Јутјуб „Внимавајте на своите одлуки“.

За да се реши задачата опишана како логички тест, треба познавање на основите на математиката и просечен средношколец не треба да има проблем да ја реши оваа задача, барем кога ќе открие по кој принцип треба да го нарекува тоа.

Ова е задача од предизвикот Онлајн математика предизвик 2020. Можете ли да ја решите?

Ако заглавите, проверете го решението во следното видео