ВИДЕО: Полицаец фатил мајка како краде – тоа што го направил никогаш нема да го заборави

Мајка би направила се за своите деца, а една жена од Конектикат го докажала тоа кога наводно им ја украла облеката на децата за да имаат што да облечат за почетокот на учебната година.

За среќа на 27-годишната мајка, која не е идентификувана, полицаецот кој бил повикан во продавницата покажал сочувство.

Вработените во продавницата повикале полиција откако на камера ја виделе мајката како става облека во торба.

Откако полицаецот Хектор Иризари пристигнал во продавницата и го привел осомничениот, забележал дека во чантата има претежно детска облека и дека осомничената е со нејзината мала ќерка.

Иризари, и самиот татко, бил обземен од сочувство и го направил доброто дело без да разговара со осомничениот.

„Ја земав облеката и ја однесов кај благајната“, рече тој, „Решив да ја платам таа облека, а на осомничениот ништо не му кажав“.

Откако Иризари и ја подаде чантата, мајката стана емотивна и праша како може да се оддолжи за неговата добрина.

Иризари само и кажа дека еден ден треба да направи услуга на некого.

Шефот на полицијата Гери Макнамара го опиша чинот на љубезност како „уште еден пример на полицаец кој си ја врши работата“.

„На крајот, важните зборови се: „И јас сум татко. Се грижам за вашите деца и ќе дадам се од себе за да имаат што да облечат“, изјави Макнамара.

Иризари рече дека се надева оти инцидентот „ја покажува на полицијата во позитивно светло“.

„Тоа беше нешто што морав да го направам, и дојде од срце“, рече тој.