Случајните минувачи го игнорирале ова пластично шише. Таа го подигна, а потоа следеше лудило! (ВИДЕО)

Во ова видео, еден човек се наведнува да ги врзе чевлите и притоа остава пластично шише на подот.

Многу луѓе ја игнорирале, а потоа дошла жена која ја земала и ја ставила во соодветниот контејнер.

Таа секако не го очекуваше она што следеше…

Видеото сака да укаже на некои шокантни статистики:

– Секоја година се произведуваат 679 милиони килограми пластика, 400 милиони пластични садови НЕ се рециклираат правилно и над 18.000 парчиња пластика лебдат на секој квадратен километар океан!

Податоците се навистина загрижувачки!

Еве зошто ни требаат повеќе луѓе како оваа жена…