ВИДЕО: Пробуши кофа и залепи три пластични цевки… Тоа што го направи беше ГЕНИЈАЛНО!

Клима уредите црпат огромни количини струја, трошат многу непотребна енергија и како резултат на тоа завршувате со големи сметки за струја.

Во следното видео ќе видите како да направите клима уред кој ќе работи на сончева енергија.

Се што ви треба е една голема корпа, стиропор, вентилатор, пластични цевки, соларен панел и мраз.

Погледнете го овој неверојатен изум: