ВИДЕО КОЕ СИТЕ ГО СПОДЕЛУВААТ: Погледнете како храбрата мачка ја избрка мечката и ја одбрани куќата

Храбрата мачка ја избркала мечката

Камерон, кој исто така ја следеше средбата, рече дека бил изненаден кога видел како Тигарот се наежва и се движи кон мечката.

Бестрашната канадска мачка, која редовно ги брка кучињата што се приближуваат до неговата куќа, не беше претерано залак дури ни голема мечка што залутала надвор од шумата.

Ова го покажа видео снимката од нивната средба на пристапот до куќата во канадската провинција Британска Колумбија.

Браќата Гевин и Камерон (Камерон) Старок товараа работи за кампување во автомобилот кога сфатија дека пред нивната куќа има црна мечка и нивната двегодишна бенгалска мачка Тигар, која е на чекор, изјавија за Глобал. Вести.

– Не забележав веднаш, но мојата мала мачка беше таму. Беше на неколку чекори од мечката, се плашев да не го изеде – изјавила Гевин.

Гевин се обидел да го оддалечи Тигарот, но мачката не одговорила на повиците, па Гевин почнал да ја снима средбата, која ја објавил на TikTok.

Камерон, кој исто така ја следел средбата, рекол дека бил изненаден кога видел дека Тигарот се наежил и тргнал кон мечката и за неколку секунди го избркал големото животно.

– Видов како мачката штотуку ја избрка мечката и не можев да поверувам – рекол Камерон.