Сопругот објави фотографија од сопругата на подот која го воодушеви интернетот

Сопругот објави фотографија од својата уморна сопруга на подот која најдобро ја опишува реалноста на мајчинството и го воодушеви интернетот, а особено многу мајки. Новозеланѓанецот Питер Бристоу, татко на три деца, на својот Фејсбук објави сосема реална фотографија која можеби најдобро го опишува мајчинството.

„Жена ми во еден момент менуваше пелени, во следниот ја немаше“, ја започнал својата приказна. Како што открил, додека ги хранел децата, забележал дека неговата сопруга ја нема. Најпрво мислел дека сигурно ги чисти играчките по децата, но се загрижил кога сфатил дека и по неколку минути не ја напуштал детската соба. Решил да провери каде се наоѓа, а кога се приближил до нивната соба ги видел само нејзините нозе зад затворената врата.

Се плашеше дека нешто и се случило
„Срцето почна силно да ми чука. Се прашував дали воопшто е жива“, напиша тој и призна дека во тој момент му поминало трнење низ грбот бидејќи сопругата нормално не застанува ниту една секунда, па глетката како лежи на подот среде бел ден шокираше. него уште повеќе.

Откако се приближил, сфатил дека таа дише и дека всушност само што заспала целосно исцрпена од умор. Ја покрил и и дал перница и ја оставил да спие мирно, но по само 20 минути сопругата се разбудила и се вратила на работа. Подоцна му признала дека во тој момент била толку уморна што дури и подот и изгледал како луксузен кревет во кој сака да дреме.

„Душо, секогаш даваш сто проценти од себе. Убаво е да се види дека малку се одмори“, ѝ рекол Питер на својата сопруга. Неговата објава предизвика бројни коментари, но покрена и важна тема. Многу мајки признале дека честопати и самите чувствуваат ваков замор, но дека оние околу нив не го забележуваат тоа. Тие се согласија дека во такви моменти најважно е да имате некој кој ќе ве разбере и ќе ве остави да одморите.

„Ви благодариме што го споделивте ова. Јас го направив тоа сам неколку пати кога моите момчиња беа мали. Тоа е многу чудно чувство, но понекогаш навистина треба само да застанете за момент. Убаво е што ја поддржуваш и ѝ ја покажуваш својата љубов. Ќе го цени тоа повеќе отколку што некогаш ќе може да ви објасни со зборови“, напишала една од воодушевените мајки, а многумина се согласиле со неа.