Трогателна приказна за посвоено девојче и нејзиниот татко кои имаат ист хендикеп

Трогателната приказна за двегодишното посвоено девојче и нејзиниот татко, кои ги поврзува заедничка физичка попреченост, предизвикува насмевка на многу лица ширум светот. Во јуни 2019 година, Кари и Бајрон Хол од Колорадо ја донесоа дома 6-месечната Ајви, која ја опишуваат како вистинска „прскалка“.

Таа веднаш стана дел од нивното семејство, во кое веќе има пет деца, од кои две се биолошки и четири посвоени со се него. Семејството Хол сакаше да продолжи да има деца, но бременоста стана многу тешка и Кари имаше многу спонтани абортуси. Семејството тогаш решило да посвои. Кога од агенцијата им се јавиле за веселото девојче Ајви кое има џуџест раст, веднаш се согласиле да ја посвојат.

Бајрон веднаш се поврзал со својата нова ќерка Ајви бидејќи имал сличен проблем кога се родил. Имено, едната нога му била пократка од другата и бил прилично деформиран. Кога имал 7 години, неговото семејство решило да го однесе да му ја ампутираат ногата. Оттогаш Бајрон носи протеза и им е благодарен на родителите за нивната одлука.

Кога Бајрон ја гледа својата ќерка Ајви, која многу личи на него, тој чувствува силна поврзаност со неа и разбирање за нејзината состојба.
Во исто време, Кари ја шири приказната за силата и растот на Ајви на социјалните мрежи и се поврзува со други семејства чии членови имаат џуџест раст, бидејќи родителите на децата со посебни потреби многу често имаат потреба да слушаат позитивни приказни од други семејства и да ги споделат своите приказни со светот.

На Кара и Бајрон им е многу важно да го подигнат светот на луѓе за џуџестрството и да се поврзат со други слични семејства за да можат заедно да шират надеж.