Тие биле најдобри пријатели 60 години, а потоа дознале дека всушност се браќа

Волтер и Алан беа најдобри пријатели 60 години. Се запознале во шесто одделение во основно училиште, а неодамна дознале дека се браќа. Волтер и Алан и двајцата бараат изгубени членови на семејството. Кога сфатиле дека тие се членовите што ги барале, биле шокирани и воодушевени.

Тие двајца не се истакнале во текот на животот. Тие оделе во истото училиште на Хаваи и се запознале во шесто одделение. Тие развија врска затоа што и двајцата имаат слично потекло – на двајцата им недостасуваат членови на семејството.

Но, тие не знаеле ништо за нив – ниту за нивните татковци, ниту за другите членови на семејството. Поминаа години, а Волтер и Алан останаа добри пријатели. Заедно играле фудбал во средно училиште.

Но, нивните разлики се повеќе се истакнуваа. Алан сакал да оди на забави, додека Волтер сакал да остане дома и да учи. Но, тие останаа блиски, дури и кога се венчаа. Волтер имал помлад биолошки брат кој, за жал, починал на 19-годишна возраст. За среќа, Алан му помогна во тој тежок период.

Волтер сега немал пошироко семејство за кое знаел. Кога Интернетот стана широко распространет, Волтер се обиде да ги најде членовите на неговото семејство. Но, потрагата била неуспешна. После тоа, ДНК-тестирањето стана широко достапно.

Волтер ја испратил својата ДНК на компанија за анализа на семејно стебло, а резултатите набрзо пристигнале по пошта. Тој и неговата ќерка Синди не можеле да поверуваат што читале. Излегува дека постои неидентификувана личност која биолошки е многу блиска со Волтер – толку блиска што ја делат истата мајка. Дополнително, ова непознато лице побарало и ДНК тест во истата фирма. Лицето го потпишало Robie737, а Валтер сфатил кој би можел да биде.

Доживотни пријатели – изгубени браќа
Алан бил посвоен во семејство по име Робинсон, а тој е и пилот кој лета со авиони Боинг 737. Дали е можно неговиот доживотен пријател да е всушност неговиот одамна изгубен брат?

Волтер му се јавил на Алан и го прашал дали ја искористил компанијата за да најде членови на семејството. Тој одговори „да“. Потоа го прашал дали го користи името Robie737, на што Алан одговорил „да“. Тогаш и двајцата сфатија дека се браќа кои цел живот се бараат. Иако се сретнале илјадници пати, овој пат тоа беше посебна средба. Иако резултатот од ДНК зборуваше многу, им беше тешко да ја прифатат новата реалност.

Но, кога ги споредиле подлактиците, сфатиле дека и двајцата се подеднакво влакнести. Браќата на крајот го прославија своето откритие со своите семејства, кои исто така станаа заеднички.