Maрија се запознала со љубовницата на својот сопруг – Сакала да ја измаршира, а потоа следел поинаков преокрет

Нејзиното признание привлече големо внимание. Кога Марија дознала дека нејзиниот сопруг ја изневерува, нејзиниот свет се срушил. Сепак, таа реши да ја најде Катарина, неговата љубовница, и да се сретне со неа лице в лице. Таа прва средба ја видов безброј пати во мојата глава – имаше сцени на влечење за коса, плачење, шлаканици… Но во реалноста се збогувавме, без драма.

Тоа беше разговор кој ми го промени животот, напиша жена која се потпишала како Марија на форумот „мумснет“. Бев во брак со човек кој сакаше да флертува, но цврсто верував дека никогаш нема да ја премине границата. Или барем се надевав. Меѓутоа, еден ден и тоа се случи, а јас дознав како во некој евтин романтичен роман – наместо неа, тој ми испрати многу лакомска порака која започна со нејзиното име. Кетрин.

Штом стигна дома, се соочив со него. Тој, се разбира, го негираше сето тоа, за на крајот да признае. Тој рече дека му е жал и дека направил грешка, а јас му поверував. Подоцна дознав дека го злоупотребил. Тој продолжи да ја гледа, само стана повнимателен. Решив да ја најдам таа жена и да разговарам со неа пред да донесам конечна одлука. Лесно ја најдов, таа беше единствената Катарина која го следеше на Инстаграм.

И испратив порака, ја поканив на кафе и таа се согласи. Признавам, не го очекував тоа. Таа прва средба ја видов безброј пати во мојата глава – имаше сцени на влечење за коса, плачење, шлаканици… Но во реалноста, се поздравивме и продолживме понатаму. Нема драма. И разговаравме. Тоа беше разговорот што ми го промени животот. Ја погледнав таа жена со други очи. Не бевме ривали. Бевме две измамени жени.

Катарина рече дека мојот сопруг и рекол дека бракот ни е мртов одамна, дека сме само формално заедно додека не се завршат сите документи и не се финализира разводот. Само поради син ми се уште живее со мене во куќата, а детето не знае за развод и затоа ја крие Катарина. Затоа Катарина се согласи да го види.

Таа беше убедена дека тој е практично разведен маж. Зборуваше за мене како контрол фрик, дека правам скандали, дека сум страшно љубоморна и дека го вртам син ми против него. Ме опиша како ладно, луто чудовиште. Тоа беше слика од нашиот брак, која мојот сопруг ја покажа на својата љубовница.

Јас и ја кажав мојата вистина. Дека ми се заколна дека никогаш не ја ни сакал, дека не ја сфаќа сериозно, дека нивната врска се случила случајно, дека длабоко жали за тоа… Кога ме сретна таа вечер и сфати дека не сум онака како што ме претстави мојот сопруг, Катарина едноставно се онесвести. И двајцата бевме скршени од фактот дека бевме заљубени во измамник и лажго. Што е најстрашното, и двајцата му верувавме, на секој збор.

Дали се прашувате што се случи на крајот? Се разведов, Катарина го остави. Сфатив дека нешто опасно не е во ред со таков човек. Таков човек не може да ве направи среќен, но лесно ќе ви го скрши срцето. Сакам да им кажам и на изневерените сопруги: Не се криви тие љубовници, виновен е вашиот маж.