По два сина, тие очекуваа девојче, но не се надеваа на ова

Едно семејство што очекуваше девојче го чекаше животното изненадување кога дознаа дека нивното семејство ќе се зголеми за 3 идентични тројки! Хедер Муша Меткалф и нејзиниот сопруг Тајлер имаат два сина. Парот отсекогаш сакал девојче, а кога Хедер повторно забременила, желбата им се исполнила! Но, тие не би додале само едно девојче во семејството, туку три! Хедер природно била бремена со идентични тројки!

„Навистина се надевавме на девојче, а сега имаме три! Рекла Хедер. Тројките се случуваат само еднаш на секои 8.000 бремености. А идентичните тројки се уште поретки. „Веројатно еден од 100.000 или уште поретко“, вели Лаура Кнутсон, гинеколог на Хедер.

И со тројна бременост, може да има повеќе ризици вклучени. „Со тројна бременост, постои поголем ризик од речиси секоја компликации на бременоста што можете да ја замислите. Најзагрижувачки е ризикот од предвремено раѓање и ниска родилна тежина за бебињата“, објасни Лора Кнутсон.

Сите три бебиња имаат и една плацента, што е неверојатно ретко. Затоа, Хедер мора секоја недела да оди на лекарски прегледи за бебињата внимателно да се следат.„Таа има многу дополнителни ултразвукови за да ја следи таа состојба и многу посети за да го следат нејзиниот крвен притисок и како се чувствува“, рече Лаура Кнутсон.

За среќа, Хедер рече дека се чувствува прилично добро и дека е воодушевена што ги има своите тројки. „Навистина сум возбуден затоа што бевме, мислам, добиваме дополнителни. Ќе имаме уште една девојка плус две!“ таа рече.

Бог да ја благослови оваа мајка, нејзините неродени бебиња и остатокот од нејзиното семејство додека се подготвуваат да ги пречекаат овие идентични тројки!