Таа се фалела како нејзината ќерка е многу добро омажена! Тогаш комшивката и ја затвори устата

Да видиш колку убаво се омажи мојата ќерка, живее како кралица, постојано патува, купува најскапа облека, вози најскапа кола…

Соседката тогаш и вели:

И мојата спие со директорот, само што не знам толку добро да кажам како тебе.