Се вратила дома и нашла непријатно ИЗНЕНАДУВАЊЕ на вратата: Поради овој гест на соседот ќе мора да ПЛАТИ

Една жена збеснала откако дошла дома и ја видела нејзината влезна врата обоена без да ѝ кажат. Споделувајќи ја својата приказна со Мумснет, жената објасни дека живее во станбена населба и дека неколку луѓе купиле еден од имотите за изнајмување.Таа се присети дека еден ден се вратила од работа и открила дека влезната врата на зградата била обоена во црно, иако ниту еден од станарите претходно не бил прашан, па дури ни кажал за тоа.

Освен тоа, секој од станарите за овој потфат морал да плати по 25 фунти, кои не ги побарале. Дојдов дома пред некој ден и видов дека главната врата од зградата е бојадисана. Претходно беше излитено и навистина требаше да се сликам, но ова беше изненадувачки бидејќи не бев консултиран и тоа е заедничка врата. Го обоија црно, што секогаш ми велеа дека е лош знак.

Навистина не ми се допадна, но не сакав да правам врева. Сега ни испратија мејл, велејќи дека сакаат сите станари да придонесуваат подеднакво со по 25 фунти – рекла жената. Притоа, таа е изнервирана бидејќи сликањето е направено без нејзина согласност, а и да ја прашале, сигурно немаше да се согласи на црната боја.

Потоа прашала дали има некој начин да се ослободи од плаќање без целосно да уништи каква било врска со нив. Тоа е навистина дрско од нивна страна. Тие требаше да добијат согласност од сите станари пред да продолжат понатаму. Би ве контактирал преку е-пошта за да ви го укажам ова и само да кажам дека, за жал, немате буџет во моментов. Но, ако се понудите да платите, побарајте копија од фактурата од сликарот и сите други понуди што ги добиле за споредба – изјавил еден корисник на интернет.

Се обложувам дека нема да бидеш единствениот што ќе биде повикан затоа што нема или не може да плати – додаде друг, додека третиот рече дека со оглед на тоа што ја бојадисале заедничката врата без да прашаат, тоа за нив е многу дрско. да побарам пари сега