Ова е најбизерниот случај на развод – Нема да верувате за што сопругот смета дека вложиле заедно и треба да му се врати неговиот дел

Разводите во повеќето случаи се кошмар без преседан и многу ретко паровите се разделуваат пријателски. Во меѓувреме на многу луѓе им се лади, па во случајот на развод гледаат само како да си нанесат што повеќе штета еден на друг…

Поделбата на заедничкиот имот е едно од најголемите „бојни полиња“ за време на разводот, а адвокатката Олга откри неколку многу бизарни случаи на кои работела.

Во мојата професионална кариера имаше апсурдни ситуации. Еден од најапсурдните беше кога мојот клиент, во тој случај јас застапував маж, ја донесе сметката за поставување на силиконските гради на неговата сопруга, како доказ дека вложил. Воопшто не можев да разберам дали тоа го смета за нивна заедничка сопственост, па во некоја постапка ќе докажеме. Не сакам да бидам едноставен во оваа утринска програма.

Реков – не знам што сакаш, сакаш ли да бараме левата да остане кај неа, а десната кај нас? Морав да внесам трагикомично во ситуацијата за да рече – да, ова е сосема лудо“, рече адвокатот гостувајќи во Утринската програма на ТВ Прва.

Покрај оваа крајно бизарна ситуација, адвокатката истакна дека имало и ситуации кога поранешните сопружници разменувале правосмукалки на паркингот пред нотарската канцеларија, но и инсистирал да се врати свршеничкиот прстен.