Маж летал на 15 метри, а потоа неможел да ја одржи контролата и паднал (ВИДЕО)

Човекот учи додека е жив Френк Запата, главниот јунак на оваа приказна и „претприемнички“ човек, измислил џет пакет сличен на „џет-пак“ со кој сакал да лета, но работите не завршиле како што сакал.

Настаните се случија пред некое време во езеро во близина на Бискарос, на западниот брег на Франција. Запата сакаше да исполни нов личен предизвик и поради оваа причина леташе околу 15 метри над водата на езерото кај Бискарос во западна Франција.

Меѓутоа, како што може да се види на видеата од интернет, тој почнал да се врти во воздухот и на крајот паднал во езерото. За среќа паднал во водата, што во голема мера ги ублажило падот и повредите, но секако морала да реагира Итната помош и да го префрли во болница.

Според тамошните медиуми, мажот се опоравува во болница и има „добра чувствителност“ и моторика. Истиот француски авантурист им се обрати на своите следбеници на мрежите и рече дека се чувствува добро и дека се надева дека наскоро ќе ја напушти клиниката, а навести и дека ќе научи од грешките.