Кога го виде лицето на своето бебе, таткото го напушти семејството: Денес таа е пример за сите

Таткото го напуштил семејството откако го видел лицето на своето бебе. По повеќе од 20 години од овој настан, таа е среќна и благословена личност. Се започна пред 21 година кога Ирина Незенчева виде длабоки брчки на лицето на нејзиното бебе Катија. Лицето на ова бебе брзо стареело, не само од ден на ден, туку од час во час.

Лекарите и дијагностицирале на Катија пореметување и дека девојчето нема да живее подолго од една година. Сопругот на Ирина исплашен од сопствената ќерка и нејзината состојба ги оставил сопругата и детето: „Не можам да го поднесам ова“ е последното нешто што и го кажа на Ирина за нејзината ќерка.

Ирина реши да продолжи со својот живот и на своето дете да му обезбеди најсреќно детство. Таа се однесуваше како секој ден да и е последен на Катја. Сепак, и покрај сите лекарски прогнози, Катја продолжи да расте како и секое друго здраво дете.

Како што растела, морала да се соочи со задевања и навреди од другите деца. „Бабо, зошто носиш кратко здолниште“ или „зошто се правиш дете, бабо?!“ Кога и да слушнала такви сурови зборови, Катја плачела.

Но, дури кога тргнала на училиште, Катја сфатила колку навистина се разликува од другите деца. „Дури тогаш сфатив дека не сум како другите. Кога и да се свртев, сите се плашеа од мене“, вели таа. „Се запрашав, што направив за да заслужам вакво нешто? Но, немаше одговор. Тогаш си помислив, можеби можам да ги придобијам луѓето не со моето лице, туку со своето знаење, духовитост, шарм и добрина. Сигурен сум дека најважното нешто за човекот е неговата душа“.

И токму тоа го направи таа. Одлично е што луѓето реагираа на тоа. Катја стана омилена на училиште и секој што ќе се обиде да ја малтретира наскоро мораше да се соочи со многу нејзини пријатели. „Се прифатив себеси и научив како да се сакам себеси. Размислете – има само 20 луѓе како мене во целиот свет! Всушност е многу интересно!“

Нејзината радост ги воодушевува сите што ја среќаваат и таа порасна во храбра и храбра жена. Нејзините планови за живот? Се разбира, да бидеме среќни и благословени! Некои девојки на нејзина возраст се плашат да излезат без шминка, но Катја не размислува за тоа. Нејзините пријатели не се единствените кои ги освојува нејзиниот шарм и внатрешна убавина.

Катја го запознала својот сопруг Денис на неочекуван начин: тој и се јавил по грешка, повикувајќи се на погрешен број. Разговарале, се договориле да се сретнат и наскоро започнала романсата. Кога решиле да се венчаат, Катја била најсреќната невеста што некогаш сте ја виделе. Наскоро двојката доби уште вести: Катја остана бремена.

Скептиците ја критикуваа нејзината одлука дури и да размислува за деца, но Денис и Катја знаеја што сакаат. 9 месеци подоцна се роди убав син.

„Се чувствувам прекрасно. Храброста ми помогна да ги надминам сите животни тешкотии што ги имав поради моето лице. И сега јас и мојот сопруг бевме наградени со убав син – што може да биде подобро?“, изјави Катја.Нејзината приказна е прекрасен потсетник дека ништо и никој, дури ни најлошата медицинска дијагноза, не може да му го одземе светото на човекот – правото да се биде благословен!