Девојката го зеде микрофонот, а младенците никогаш нема да заборават што им кажала

Ова преслатко девојче го зеде микрофонот и кажа една од најдобрите свадбени здравици за невестата и младоженецот. Зборуваше од срце, нејзините искрени зборови ги оставија сите во солзи! Гостите често имаат врска со љубов/омраза со свадбени здравици. Некои се премногу долги, а други се многу несоодветни. Од друга страна, има и незгодни здравици кои едноставно немаат смисла.

Но, ова е еден од најдобрите свадбени здравици и не сакате да го пропуштите. Ова слатко девојче разбра што значи да се одржи говор на невестата и младоженецот. Наздравувањето го започнала со тоа што на гостите на свадбата им кажала дека е малку нервозна. Ќе бевме и ние – особено на нејзина возраст. Потоа продолжува да зборува како да пишува писмо.

Убавите зборови на девојката ги разнежниле младенците
„Драги Габи и Кевин, вие одите заедно како путер од кикирики и желе. И двајцата сами сте неверојатни, но вие двајца го правите најдоброто дуо“, рече таа.

Таа продолжи да им кажува на секој од нив зошто се совршени еден за друг. „Габи, ти си толку внимателна и љубезна, а Кевин, ти си грижлив и сладок“. Ако овие зборови не ви го привлекоа вниманието, можеби ќе го привлече последниот дел од нејзиниот тост. Она што тој има да го каже го прави ова еден од најдобрите свадбени здравици досега.

Таа продолжува и вели: „Се надевам кога ќе пораснам ќе сретнам некој како тебе кој ме гледа со исто толку љубов и грижа како што гледаш во Габи“.

Колку мудри зборови и потсетување дека децата гледаат на нас и дека можеме да моделираме што е љубов. Каков момент на топење на срцето. Се надеваме дека уживавте во оваа дневна доза на инспирација.