Писмо на сопруга и мајка – Кога се роди нашата втора ќерка, мојот сопруг неможеше да го сокрија разочарувањето

Во писмото се најдоа многу мајки на женски деца Освен што е невнимателен кон ќерките, тој е и груб кон мене – Секогаш сум на работ да „пукнам“ Пред години познатиот британски портал The Sun имаше колумна во која нивниот познат колумнист одговараше на прашања на читателите и ги решаваше нивните приватни проблеми – од најбанални до најинтимни, пишува Yumama.

Така на адресата на популарната Дидра Сандерс стигна писмо од очајна мајка на две мали девојчиња. Во писмото се најдоа многу мајки на женски деца, па оваа тажна приказна многу брзо ги „мина“ границите на Велика Британија и се најде на профилите на социјалните мрежи ширум светот.

Имено, кога несреќната жена по втор пат родила девојче, животот и се претворил во кошмар, а ова е нејзиното писмо и нејзината приказна: „Драга Дидра, мојот сопруг ја опишува нашата ќерка како страшна егоцентрична дива, а таа е само шест месеци. Имаме и постара ќерка која има три години.

Кога се родила, била видно разочарана што не е момче. Јас бев единствената што се будев навечер за да ја нахранам, сама правев се низ дома и готвев за сите нас. Потоа изразил желба да има уште едно дете и ветил дека ќе се труди повеќе.

Кога се роди девојче по втор пат, не можеше да го сокрие разочарувањето. Тој има 40 години, а јас 37. Освен што е невнимателен кон ќерките, тој е и груб кон мене – секогаш сум на работ да „пукнам“. Кога еднаш отсуствуваше две недели поради работа, во куќата се беше совршено.

Сега се прашувам, дали да го избркам од дома?“ Како што е обичај, г-ѓа Дидра и го дала и следниот совет: не сакам да кажам дека треба да го избркате таткото на вашите деца од дома, но се плашам дека пораките и напнатоста што ги впиваат вашите девојки не се добри. за нив. И покрај целата вознемиреност во која живеете, се плашам и за нивната безбедност.

Ако воопшто му кажеш дека мора да се исели, можеби радикално ќе се смени, но некако не верувам во тоа. Нема да биде лесно што и да одлучите и што и да се случи, затоа побарајте поддршка. Контактирајте со вашиот општ лекар за помош или побарајте стручна помош сами.