Дадилка која работела во повеќе од 100 семејства открила голема грешка која повеќето родители ја прават

Важно е да разберете дека децата не се алатка за подобрување на бракот и немате деца за да ја исполните таа цел. Искрената објава на една дадилка на социјалните мрежи стана вирална, а најмногу влијаеше тоа што жена која работела во 100 семејства признала дека во нив видела само тројца луѓе кои биле навистина среќни.

Како што пишува, повеќето родители се под голем стрес, исцрпени, а нивните бракови се на работ на распад. И да биде работите уште полоши, многу луѓе тоа не го ни забележуваат. Затоа таа на Редит им давала совети на луѓето кои планираат да имаат деца. Еве кои грешки ги прават повеќето родители.

Не размислувате за вашата финансиска стабилност; Повеќе од 50 отсто од родителите се под стрес поради нивната финансиска состојба, а дури 63 отсто тврдат дека ја жртвуваат финансиската стабилност заради своите деца. Овие околности често доведуваат до зголемени конфликти во семејството.

„Ви требаат пари за да платите некого да се грижи за вашите деца. „Не мислам на една вечер за време на викендот, туку цел ден во текот на викендот и уште две или три вечери во неделата“, советува дадилката. Мислите дека колку повеќе деца имате, толку вашиот брак ќе стане посилен; Не постои оптимален број на деца што прави совршено семејство, бидејќи совршени семејства не постојат. Важно е да разберете дека децата не се алатка за подобрување на бракот и немате деца за да ја исполните таа цел.

Децата се ваш единствен приоритет; Еден од современите митови во воспитувањето на децата е: „Колку повеќе внимание им посветувате на децата, толку подобро за нив“. Сепак, постојаниот притисок врз децата нема да донесе ништо добро. Родителите кои сакаат нивните деца да живеат што е можно подобро треба да обрнат повеќе внимание да станат совршени партнери.

„Не заборавајте дека најважната врска во вашиот живот е онаа помеѓу вас и вашиот партнер. Кога ќе имате бебе, тоа е многу возбудливо, но ако зборувате само за вашето дете, ќе се изгубите еден со друг“. Не учите да бидете родител и не преземате одговорност за вашите деца; Не се надевајте дека се некако ќе се реши само по себе. Нема идеални родители, но вие секогаш сте одговорни за вашите деца.

„Научете да бидете родител! Знајте што правите со вашето дете… Најлошите од најлошите семејства што сум ги видел се оние каде што родителите немаат поим што по ѓаволите прават, а децата се чудовишта. Би рекол дека 90 проценти од родителите што ги запознав се ужасни. Тоа не е претерување. Ако вашето дете е разгалено и неподносливо, тоа е 100 проценти ваша вина (и 100 проценти под ваша контрола).

Улогата на родител е најважната улога во вашиот живот; Има дури три пати поголеми шанси децата на претерано грижливи родители да страдаат од депресија и анксиозност. Ако се фокусирате само на родителството и жртвувате други работи, правите грешка. Треба да му објасните сè на вашето дете со вашиот пример, вклучувајќи ја и убавината на животот.

„Вие сте повеќе од родители. Вие сте поединец кој е и пријател, брачен другар, (внесете работа). Излезете со пријателите, вежбајте, одете на час, правете забавни работи со вашето дете, разговарајте со луѓе со кои не разговарате за децата“.

Ослободете се од домашно милениче кога имате дете; Сигурно веќе сте слушнале дека живеењето со домашни миленици позитивно влијае на децата, а сепак има многу луѓе кои ги подаруваат или ги фрлаат своите миленици од дома пред да дојде бебето. „Ве молам, не го оставајте или занемарувајте вашето куче или мачка само затоа што имате бебе. Само немој“.