Шефот го разбудил во 3 насабајле за да му кажи дека во 11 треба да биди на работа, а потоа му исклучил – Одговорот на келнерот стана вирален хит!

Келнер од Велика Британија ги воодушеви луѓето ширум светот со начинот на кој дал отказ затоа што шефот му рекол дека мора да дојде на работа на слободен ден, а тој му го кажал тоа во 3 часот наутро истиот ден. Покрај тоа што ја напуштил работата, келнерот објавувал и пораки кои брзо станале вирални.

Денес треба да дојдете на смена од 11 до 22 часот. Имаме „настан“ и келнер – му напишал шефот во три по полноќ. Последниот учтиво го потсети дека му е слободен ден и дека не може да работи. Тонот на пораките на неговиот шеф значително се промени и тој му порача дека мора да биде „тимски играч“.

Не може само да мислиш на себе – му напишал, пренесуваат медиумите. Келнерот не му должи … Зошто ми велиш сега во 3 сабајле да работам денес од 11 часот? Испив неколку пијачки и не доаѓам на работа мамурно и не работам толку долго на слободен ден – објаснил момчето.

Шефот дрско одговорил дека „не е добро да се опиваш“. Му велиш на келнерот да не пие во слободно време? Дали сакате да им кажете на готвачите да не јадат кога не работат? – насмеано го праша во пораката. Тој изјави и дека ќе дошол на работа доколку некој навреме го известил.

На неговиот шеф очигледно тоа не му се допаднало бидејќи му напишал дека ќе мора да разговараат за неговото однесување. На келнерот оправдано не му се допаднало, па дал отказ. Секаде се бараат келнери. Мислам дека ќе работам на едно од тие места. Доста ми е од тебе – напишал, на што шефот му рекол дека ќе зажали.

Келнерот само му одговорил: „Лижете ми го задникот“, а кога ги сподели пораките на Редит, тие веднаш станаа вирални. Тој те праша, а ти му рече „не“. Тој нема право да ви каже како треба да се однесувате кога не сте на работа – му напиша едно лице, а друго додаде – Ако сакаат луѓето секогаш да бидат подготвени за работа, мора да бидат подготвени да платат за тоа.