Нарачала џемпер, добила сосема поинаков артикл: Му се обратила на трговецот, а тој и рекол дека мора да доплати

Сведоци сме на појава на се поголем број трговци на социјалните мрежи. Во морето од различни профили и страници, лесно е да се наиде на нечесни. Жена од Скопје, која сакаше да остане анонимна, го сподели своето непријатно искуство со онлајн трговец. Нарачала џемпер од 1.300 динари, а ситуацијата продолжила вака:

„Ми рекоа да го очекувам пакетот во рок од два до три дена. Пакетот пристигна вчера. На курирската служба и платив 1.700 динари, бидејќи поштарината беше 400. Кога го отворив пакетот следеше непријатно изненадување“, раскажува таа и додава дека досега немала никакви проблеми при купувањето преку Интернет.

„Го отворам пакетот и гледам нешто што воопшто не сум го нарачал“. Тоа е комплет за постари и пополни луѓе. На пакувањето покрај моите информации стои и името, адресата и бројот на испраќачот. Се јавувам на тој телефонски број, но испаѓа дека бројот не работи. Тогаш сфаќам дека на некој начин сум изневерена“, вели белграѓанката.

Потоа решава да контактира со трговецот на Фејсбук со испраќање порака. „Тие ми одговорија дека комплетот што го добив чини многу повеќе од џемперот што го нарачав, дека сега се во минус и дека треба да доплатам и да го вратам комплетот“, вели таа.

„Револтиран од таа порака напишав дека не е во ред што поради нивна грешка треба да ја платам поштарината три пати, плус да додадам пари за нешто што воопшто не сум го порачал. Реков и дека ќе контактирам со здруженијата за заштита на потрошувачите бидејќи ваквата страница заслужува да биде на црната листа на онлајн трговци“. По нејзините зборови следува отказ.

„Кога ја прочитаа таа порака, напишаа дека треба да го вратам пакетот и дека ќе платат поштарина. За жал, на такви работи реагираат само кога некој им се заканува“, вели анонимната белграѓанка.