Девер кој и подари автомобил на снаата: „Ни брат ми не знаеше што правам“

Минатата недела на интернет како молња се прошири видео од девер кој и дава автомобил на својата снаа, а на сите им било јасно дека тоа се случило во Србија. На овој начин Милан Јанковиќ го пречека новиот член на семејството и на свој начин го подари. Јанковиќ е од Лештан. Тој откри дека се се случило на 27 ноември кога брат му Милош и снаата Милица се вериле, односно кога отишле да ја земат невестата.

Со оглед на тоа што некои коментари за реакцијата на Снајка беа во стилот „а таа не ни рече благодарам“, тој напоменува дека Снајка, секако, му се заблагодарила, свесна како и повеќето дека секој друг ќе биде изненаден од неговиот потег. Тоа беше веридба. Се се случило во нејзиниот дом, во Калуѓерица. Отидовме да ја земеме. Го поставив видеото на TikTok по седум дена. Не очекував да настане хаос – низ смеа раскажува Јанковиќ.

Свршувачката била во сабота, а тој решил да и подари автомобил во петок, односно ден пред свршувачката. Таа немаше автомобил и беше возачот, па решив да ја лекувам. Автомобилот е цитроен Ц3 и таа почнала да го вози следниот ден – вели Јанковиќ. Ниту младоженецот, ниту неговиот брат Милош не знаеле за неговата идеја.

Снаата се уште не можеше да знае. Решив да и го дадам во петок. Бидејќи не беше регистриран, а веднаш го ставив на нејзино име, мораше да се регистрира. Затоа во саботата морав да „бегам“ од веридбата кога заврши регистрацијата, ја возев колата и ја сокрив. Тој не се виде себеси. И ги дадов клучевите во моментот кога невестата се претставуваше. Секако, мајка и ја подари по обичај, а тоа што го направив не беше обичај – се смее Јанковиќ и на крајот додава дека само неговата ќерка знаела за ова изненадување.

Снаата, исто како и гостите, останала запрепастена кога го добила клучот. Прво неколку моменти со неверување го гледала својот девер, а потоа се прегрнале. Гостите секако ракоплескаа.