Вовела 3 строги правила кај децата, па имало лавина од коментари – Јас сум поддржувач на непопуларното родителство“

Образованието и родителството се голем предизвик и задача во денешно време, но јасно поставените правила ја олеснуваат ситуацијата. Мајката на две деца, сега веќе пораснати девојчиња, ги објави своите „непопуларни“ правила за родителство, кои, судејќи според исходот, дадоа резултати.

Наиме Мајра, која објавува видеа на TikTok под името nursemira2020, се пошегува дека може да започне дебата со споделување на нејзините строги правила за родителство.

Нејзините три забрани беа дека нејзините деца не можат да спијат со пријателите, како и да имаат ограничено користење на телефонот и да не можат да ги користат социјалните мрежи на нивните телефони додека не наполнат 18 години.

Последното правило беше дека ако одлучат да го напуштат домот по тинејџерски каприц, не можат да се вратат. Видеото кое беше објавено со натпис „Жал ми е, но не ми е жал“ е прегледано повеќе од 250.000 пати и предизвика бројни коментари на тема родителство.