Тој се одјавил од работа две минути порано и добил отказ

Откако две минути порано излегол од работа, Г.С. бил отпуштен од фирма во Виена Нови Мјест, Австрија. За отказот го известил самиот газда кој ја чекал вработената на паркингот Австриските медиуми објавија дека вработената работела како инженер за продажба во компанија за висока технологија.

Бидејќи и тој неколку пати беше ангажиран за техничка поддршка, едвај му остана време за неговата вистинска задача, а тоа е грижа за клиентите. Тој го предупредил шефот на компанијата за проблемот, но му било кажано дека може да работи прекувремено, а ако тоа не функционира, може да се грижи за своите клиенти во слободното време.

Десет часа прекувремена работа месечно и онака е „нормално“. Сепак, дотогаш, вработениот веќе работел повеќе од 130 часа прекувремена работа, пренесува магазинот Феникс.

Кога истиот ден, на крајот од вообичаеното работно време на компанијата, вработениот отишол да пазари во најблискиот супермаркет, на паркингот го пречекал неговиот шеф, кој на лице место го известил за отказот, објаснувајќи дека тој веќе се одјавил од работа во 16 часот и 28 минути, па две минути прерано.

Дополнително, директорот на компанијата побара итно враќање на клучот од службениот автомобил. Не обрнал внимание на зборовите на вработениот дека во возилото се уште има лични работи.

Без автомобил и без цент за да купи барем автобуска карта, целосно збунетиот вработен морал да чека час и половина за да дојде неговата девојка да го земе.