НЕ Е СРАМОТА ДА СЕ РАЗВЕДЕТЕ, ПОНЕКОГАШ ЖИВОТОТ ЗАПОЧНУВА ПО РАЗВОДОТ: 10 СОВЕТИ ОД ГЕНИЈАЛНА БАБА

Бабите се нашите најголеми мудреци и секоја жена треба да ги запише своите совети. Затоа, сега ви го пренесуваме советот на една баба која објасни од што повеќе не треба да се плашиме. Не плашете се да паднете: Сите луѓе паѓаат, но само силните стануваат. Секоја есен ќе ве направи посилни. Не плашете се да го искажете своето мислење: Не треба да молчите ако нешто не ви се допаѓа и не треба да правите ништо против вашата волја.

Не го кријте своето мислење, ниту заради пријателство, ниту заради љубов.Не плашете се да се извините: Само силните девојки знаат да се извинат и да ги прифатат своите грешки. Не плашете се од лоша оценка: Ниската оценка не значи дека сте глупави. Тој може да ви биде одличен мотиватор да станете подобри доколку сте доволно мудри да го искористите тоа.

Не плашете се да се заљубите: Љубовта е знак на зрелост. Биди среќен што конечно созреавте. Не плашете се да се омажите и не плашете се да бидете сингл: Кога ќе пораснете, никому не му е гајле дали имате бурма или не. Ако сте решиле дека бракот и семејниот живот се за вас, не плашете се од лоши времиња бидејќи ќе има такви.

Не плашете се од породувањето: нема да лажам, боли. Но, тоа е најубавото нешто што секоја жена може да го има во својот живот. Не плашете се од развод: Не можеме да ја контролираме нашата судбина, а тоа нема секогаш да ни донесе само убави работи. Важно е само да го прифатите она што ви го носи.

Исто така, важно е да не очајувате и да не се затворате во себе. Нема срам да се разведеш. Тоа може да биде почеток на нешто ново, а можеби и подобро. Не плашете се да се оддалечите од луѓето околу кои не се чувствувате добро. Понекогаш и најдолгите пријателства се прекинуваат, затоа што луѓето се менуваат и повеќе не ја наоѓаат истата приказна.

Не плашете се од староста: Кога сте млади, може да се плашите од годините што минуваат и што доаѓаат, но обидете се да не размислувате премногу за тоа. Затоа што кога ќе достигнете зрелост, ќе бидете многу посреќни и позадоволни од животот отколку што мислите.