„Имав 20 години кога ја оставив новородената ќерка“

„Имав 20 години кога ја оставив новородената ќерка пред домот за запуштени деца, ја сокрив бременоста, сама се породив и веднаш се откажав од ќерка ми. Бременоста беше несреќен случај во студентските денови и не требаше да дозволам таа една грешка да ми го уништи животот.

Оттогаш поминаа многу години, точно 22, а денес ја запознав ќерка ми. Поточно, мислам дека е, затоа што кога ја видов беше како да се гледав себеси на нејзини години… ИДЕНТИЧНО! Коса, очи, уста… БЕНKA НА ЛЕВИОТ ОБРАЗ Би ја ставила раката во оган да беше таа.

Тргнав кон неа да ја гушнам, да и кажам кој сум, но потоа застанав бидејќи сфатив дека немам право на неа. Поминаа 22 години, ниту еден ден не се сеќавам на ќерка ми, иако таа беше во мојата прегратка само неколку часа. Мислев дека ќе се спасам ако се откажам од неа, но тоа што го чувствувам, болката во градите, никогаш нема да ми помине.

Можам со сигурност да кажам бидејќи веќе поминаа 22 години, а болката не е помала, но секој ден е се поголема. Оженет сум, имам уште три деца, за оние што гледаат од страна имам совршен живот, но она што го чувствувам внатре е далеку од совршено