Оваа 99-годишна жена го дочека 100-тото правнуче

Вакви работи не се случуваат секој ден: 99-годишна жена го дочека 100-тото правнуче! Растејќи, Маргерит „Пеги“ Колер беше единица која секогаш сонуваше за големо семејство. Како тинејџерка во раните 1940-ти, таа размислувала да стане калуѓерка, па дури и се пријавила додека била во средно училиште, но човекот со кој на крајот се омажила ја отфрлил од тоа.

Има 56 внуци и 100 правнуци Пеги се омажи за Вилијам Колер и се насели во Блу ​​Бел, Пенсилванија. Двојката имала 11 деца во текот на нивните речиси 70 години брак. Вилијам почина во 2008 година, но стотици нивни потомци ја држеа Пеги зафатена. Сакав да имам големо семејство“, изјавила Пеги. „Мислам дека е тешко да се биде единствено дете. Вие сте осамени.”

Нејзината желба дефинитивно се исполни! 11-те деца на Пеги и дадоа 56 внуци. Сега Пеги има 99 години и го доби 100-тото правнуче. Криси Балстер и нејзината братучетка Колин се родени со разлика од само еден ден, така што беше на жица кое бебе ќе стане среќен број 100. Колер Вилијам Балстер ја победи својата роднина Колин за еден ден и стана број 100, иако нивното семејство се согласува дека најважно е што и двете бебиња се родени здрави.

Внуката Криси Балстер едвај чекала да ги запознае Колер и неговата прабаба. „Првото нешто што излеговме од болница, отидовме кај баба, ја запознавме со Колер“, рече Криси. „Таа беше апсолутно воодушевена! Во продолжение погледнете како изгледала средбата на прабаба и правнук.

Семејството на Пеги верува дека нејзиното вклучување во семејството ја одржало толку млада и жива. Тоа, и вежбајте барем два пати на ден!„Таа вежба два пати на ден, што е лудост“, рекол Патрик, сопругот на Криси.

„Мислам дека верата е друга работа. Верата и семејството. Тоа е она што ја одржуваше“, изјави Криси.