Таа посвои мало девојче, а потоа го изгуби без предупредување

Мајка посвоила прекрасно девојче од Уганда кое го изгубила без предупредување. Девојчето наеднаш престанало да диши. Медоу Мерил отсекогаш сонувала да посвои дете. Подоцна, откако се омажила за својот сопруг Дан и родила два сина и една ќерка, за малку ќе го заборавила тој сон. Таа се откажала од тој сон бидејќи нејзиниот сопруг го немал истото мислење.

Во исто време немала доволно пари за посвојување. Еден ден, семејството ги посети пријателите од црквата и дозна за Рут, сирак од Уганда. Медоу открила дека девојката имала повреда на мозокот и имала церебрална парализа. Парот ја запознал и веднаш се заљубил во неа. Набрзо почнале да размислуваат за посвојување. Но, бидејќи не сакаа да брзаат, сè правеа полека. Тие поминуваа време со неа за време на викендите за да видат како би било да се грижат за неа.

Неколку месеци подоцна, семејството Мерил ја посвои малата Рут. Подоцна откриле дека морале да ја вратат во Уганда за официјално да ја посвојат. Тие мораа да одат до судовите таму и тие ги направија документите во Кенија. „Бев ужаснат. „Буквално се чувствував како Бог да ме става во прашка и ќе ме пушти надвор“, изјави Медоу. Но, само еден поглед на веселата Рут и даде сила за тој долг и тежок процес на посвојување. Наскоро Рут официјално стана дел од семејството.

Медоу и Дејна ја сакаа Рут како да е нивно биолошко дете. Рут имала многу тешкотии, но ништо не им било тешко на нејзините родители бидејќи ги исполнувала со радост. Таа се снајде многу добро на училиште и порасна во среќна и убава девојка. Кога имала 7 години се случила голема трагедија – Рут одеднаш престанала да дише.

Медоу беше уништена и се сомневаше во Бога. Тие го послушаа Бог и ја посвоија Рут, а потоа ја изгубија без предупредување. Во приложеното видео погледнете како Бог ја вратил таа доверба и ја зајакнал Медоу низ целата болка и разочарување.