ОВА ГО ПРАВААТ СИТЕ ЖЕНИ, И ЗА ТОА ПОВИКИ ПОЛИЦИЈА: НЕ МОЖЕ ДА ЈА ПОДРЖИ ПОВЕЌЕ ЖЕНАТА

Неверојатно. Иако нема физички или вербален конфликт, некои Германци ќе повикаат полиција кога ќе се почувствуваат најмалку загрозени во својот дом. Така, еден човек од Нусдорф од Киемгау повикал полиција бидејќи неговата сопруга постојано зборувала.

Полицијата соопшти дека во текот на разговорот се слушнало дека тој бил преплашен додека разговарал со полицајците на телефон и дека во еден момент истрчал од куќата во градината.

За негова несреќа, сопругата го следела сопругот во градината и продолжила да разговара со него.

Полицијата соопшти дека жената била „очигледно многу пијана“ додека се враќала од забавата, а работата била решена бидејќи парот успеал да постигне компромисна „просторна“ разделба со полицијата.