Папагалот ги избркал провалниците: Сакал да ги поздрави, но тие се исплашиле

Полицијата прво ја збунило тоа што стаклото на вратата било скршено, но од куќата ништо не било украдено Зборлест папагал во германскиот град Вернеу ги измешал сметките на провалниците и ги натерал да побегнат, дознава локалната полиција.

Во раните утрински часови во саботата, крадци го скршиле стаклото од вратата и упаднале во семејната куќа североисточно од Дизелдорф. Очекувале лесна „работа“ бидејќи според она што го знаеле немало никој во куќата.

Тие планирале со себе да ги понесат сите вредни предмети што ги поседува семејството. Но, тогаш се случи нешто неочекувано. Слушнале глас од куќата во која влегле. Звучи човечко и палаво ги поздрави извикувајќи: „Здраво, вие таму“. Само тоа било доволно за провалниците да паничат и да побегнат со незавршената работа. Заклучиле дека има некој во другата соба и тоа ги вознемирило.

Полицијата прво ја збунило тоа што стаклото на вратата било скршено, но од куќата ништо не било украдено. Сепак, многу брзо ги наредиле коцките во мозаик кога папагалот ги поздравил со: „Здраво, таму“.

Се чини дека тоа беше најкратката истрага што некогаш ја спровеле. Не нашле потенцијални провалници.