Два папагали направија вистинска танцова кореографија, видеото беше хит

Потоа синхронизирано се оддалечуваат еден од друг и повторно ги повторуваат своите интересни движења На социјалните мрежи неодамна беше објавено необично видео од двајца папагали како танцуваат. Сив и зелен папагал стојат еден спроти друг на горниот дел од кафезот. Во еден момент само се гледаат, а потоа започнува нивната „кореографија“.

Прво, едниот папагал се наведнува кон другиот до тој степен што практично лежи пред него. Вториот папагал потоа ја допре со клун по главата. Потоа синхронизирано се оддалечуваат еден од друг и повторно ги повторуваат своите интересни движења.

Еден корисник на Редит понуди објаснување за ваквото однесување: “Мислам дека тоа е делумно нормално социјално однесување и делумно научено од нивните сопственици. Танцувањето е вообичаено за овој вид, но овие “бакнежи” не се. Тоа е веројатно мал ритуал што го виделе од нивните сопствениците, па решија да го лажираат“.

Прво, едниот папагал се наведнува кон другиот до тој степен што практично лежи пред него. Вториот папагал потоа ја допре со клун по главата. Потоа синхронизирано се оддалечуваат еден од друг и повторно ги повторуваат своите интересни движења.

Еден корисник на Редит понуди објаснување за ваквото однесување: “Мислам дека тоа е делумно нормално социјално однесување и делумно научено од нивните сопственици. Танцувањето е вообичаено за овој вид, но овие “бакнежи” не се. Тоа е веројатно мал ритуал што го виделе од нивните сопствениците, па решија да го лажираат“.