Најкомплицираниот сообраќај во светот

Јасно е дека со таков град, кој е и сообраќаен центар, мора да има и ваков објект Кога станува збор за сложени сообраќајни крстосници , еден е особено интересен.

Најкомплицираната сообраќајна јамка во светот Huangjuewan Loop се наоѓа во Кина и има пет нивоа. Овој сообраќаен комплекс се наоѓа во градот Чонгкинг, кој се наоѓа во центарот на земјата и има повеќе од 22 милиони жители со приградски населби.

Јасно е дека со таков град, кој е и сообраќаен центар, мора да има и ваков објект. Јамката има 15 рампи со вкупна должина од 16.414 m, кои водат во осум правци. Изградбата започна во септември 2009 година и беше завршена во 2017 година.

Прагматичните Кинези смислија решенија за оние кои залутаа.

По 800 метри, во секој правец, конструирана е мала јамка која им овозможува на оние кои погрешиле и го пропуштиле правецот да се вратат.