Успијана најстарата џиновска мечка Панда

Раководството истакна дека е благодарно што тематскиот парк имал можност да се грижи за Џиа Џиа и Ан Ан и да стане важна база за спасување на пандите.

Најстарата машка џиновска панда која се грижи за луѓето, Ан Ан, била заспана на 35 години, што е еквивалентно на 105 години за луѓето, објави управата на забавниот парк „Оушн парк“ во кој живеел Ан Ан.

Оушн Парк, каде Ан Ан живее од 1999 година, рече дека неговото здравје почнало да се влошува во последните неколку недели и дека земал се помалку храна додека на крајот целосно не престанал да јаде.

Ан и Џиа Џиа, најстарата женка панда на светот, која почина во 2016 година кога имала 38 години, биле подарок за забавниот парк од кинеската влада.

Раководството истакна дека е благодарно што тематскиот парк имал можност да се грижи за Џиа Џиа и Ан Ан и да стане важна база за спасување на пандите.

Во забавниот парк има уште две џиновски панди – Џинг Џинг и Ле Ле.