Можеме да замислиме како им беше на возачите по кои помина: возење Ферари низ тунелот со над 360 километри на час

Во конкретниот случај возачот го прегази Ферарито до крај. Официјално автомобилот вози до 340 km/h, а според брзиномерот овој отишол уште повисоко, дури и до 368 km/h

Не е тајна дека дефинитивно произведува автомобили со врвен квалитет што ги возат неодговорни и затоа крајно опасни возачи. Сите знаеме дека е казниво да се вози со брзина поголема од 130 км/ч, а здравиот разум вели дека со дополнително зголемување на брзината се ставаме на ризик и себеси и другите учесници во сообраќајот.

Сепак, има и такви кои секогаш ќе го притискаат гасот до крај, а само автомобилот во кој се наоѓаат ќе диктира дали ќе возат до 200, 250 или дури и над 300 km/h, пренесува Index auto. И кога ќе се спојат Ferrari F8 Tributo и таков возач, добиваме буквално убиец на патот. Во конкретниот случај возачот го прегази Ферарито до крај. Официјално автомобилот вози до 340 км/ч, а според брзинометарот овој отишол уште повисоко, дури и до 368 км/ч.

И токму кога треба да го осудат ваквото возење, еве доаѓа уште еден шок. Црвеното Ферари со наведената брзина брзо помина низ тунелот отворен за сообраќај. Иако има три ленти, возачот мора често да избегнува и да менува лента. Нема потреба да се нагласува колку е опасно при толку големи брзини.

Можеме само да замислиме како се чувствуваа другите возачи додека Ферарито трча покрај нив со звук што на некои луѓе им замрзна крвта во вените.

За жал, ако го погледнете Инстаграм профилот на сопственикот, ќе видите дека ова не му е прв пат. Во неколку наврати бил снимен како забрзува над 300 км/ч, и на отворен пат и низ тунел.