Таткото лав се спуштил долу за прв пат да го види своето бебе

Зоолошката градина во Денвер неодамна сподели видео на интернет што ги трогна срцата ширум светот.

Во него можете да видите бебе лав како си игра во неговиот заграден простор, а додека младенчето е главната ѕвезда на видеото, има уште нешто што ги воодушеви луѓето кои ја погледнале оваа симпатична снимка од зоолошката градина.

Имено, најинтересниот момент за нив бил кога дошол и се симнал тато лавот за детално да го запознае своето бебе.

Тогаш двегодишниот лав Тобијас всушност за прв пат го запознал својот мал наследник, синот со кој играл симпатична улога во ова видео.